Csapatunk PDF Nyomtatás E-mail
Csapatunk
2. oldal
Minden oldal

Alapítványunk jelenleg 5 aktív állatvédőből áll, akik lehetőségükhöz, szabadidejükhöz mérten próbálnak segíteni a bajbajutott kutyákon és cicákon. Mi is ugyanolyan hétköznapi emberek vagyunk, mint bárki más: család, munka és egyéb teendők mellett teszünk az állatvédelemért.

Röviden bemutatkozunk:

Bagó Zsuzsanna:

Az állatok iránti rajongásom egészen pici korom óta megvan. Van egy babakocsis fényképem, amikor még járni sem tudtam, de kerekre tágult szemmel bámulok egy cica után, a szám csodálkozó Ó-t formál és a kezemmel a cica után mutatok. Talán valamikor ott kezdődött, és töretlenül megmaradt a rajongás, csak az évek folyamán alakult, formálódott, kezelhető keretek közé finomult. Hosszú, rögös, hibáktól hemzsegő utat jártam be, és a kezdő állatrajongó összes gyerekbetegségén túljutva reményeim szerint jó úton haladok. Jelenleg 1 kutyával, 4 cicával és egy papagájjal osztom meg az otthonomat, de bővül a csapat mentett, ideiglenesen befogadott állatokkal. Én azt vallom, hogy az állatmentés egy kerek egész folyamat. Van eleje és vége. Egy elhatározással indul, amikor a megpillantott állaton segíteni szeretnél. Ezt követően kihozod telepről, vagy összeszeded az utcán, elhelyezed, eteted, oltatod, ivartalanítod, gazdit keresel számára, örökbefogadási szerződéssel örökbe adod, és ezt követően a sorsát után követed. Számomra ez az állatmentés, egyesek szerint „Bagó törvény” de én büszkén vállalom.

bzs7

Szalai Zsuzsa és Balikó László:

Hogyan is kezdődött? A kérdés talán helyesebb úgy, hogy mikor? Évekkel ezelőtt 2 deguval – Rafival és Pocival. Őket ajándékba vettük egymásnak, de már akkor valami azt súgta, hogy az állatokhoz bizony sok közünk lesz.
Albérletből Gyálra költöztünk családi házba, ahol a deguink mellett már cicánk és kutyánk is volt. Állatrajongók révén – és az egyre növekvő létszámnak köszönhetően – sokat beszélgettünk arról, hogy milyen jó lenne segíteni bajba jutott állatokon. Évek teltek, a gondolat pedig erősödött, de nem tudtuk hogyan kezdjünk bele, semmi tapasztalatunk nem volt. Egy szomorú esemény – Oszi kutyánk halála – után érkezett Hozzánk egy új jövevény, Limó, akit örökbe fogadtunk. És valahol ezen a ponton indult el valami. Első mentvényünk után bizony nem volt megállás, jöttek sorban a kutyák: Limó után, Csöpike és Bodri. Jelenleg 3 kutya, 5 macska, 2 vadászgörény, 4 degu és 1 csincsilla boldog gazdijai vagyunk.

2012-ben két talált kutya miatt a facebook-on összefutottunk a Gyáli gazdikeresőkkel. Kezdésnek 4 kiskutya testvérpárt fogadtunk ideiglenesen örökbe, akiket a temetőbe tettek ki. A sok szeretetnek, törődésnek köszönhetően a kiskutyák szépen erősödtek, felcseperedtek és már végleges gazdiknál, új falkában élik boldog életüket. Azóta komolyabban foglalkozunk az állatok védelmével, már több kutya és cica megmentésében és gazdihoz juttatásában segédkeztünk. Ez számunkra nem munka, hanem egy hivatás, komoly elkötelezettséggel. Munka és család mellett, önkéntesként mentjük a bajba jutott állatokat és folyamatosan nyomon követjük az életüket. Rengeteg munkát és energiát igényel napi szinten, de amikor egy mentett állatnak végre igazi otthont adhatunk, és kimondhatjuk, „ Boldog gazdis éveket!” , már önmagában az érzésért megéri.

mi